Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Trage start

Eerst nog even over die Pizzzzzeria. Een lokale tent, op het eerste oog een verschrikkelijke locatie, maar kijk je iets verder dan je neus lang is, dan blijkt de pizzeria midden tussen 3 grote campings in te liggen. Elke avond vol. Bij het binnenkomen wordt alvast melding gemaakt dat het serveren van de overige gerechten en de pizza’s niet gelijktijdig zal plaatsvinden. Dat ze daarmee bedoelden te zeggen dat je beter geen pizza kon bestellen omdat deze per stuk klaargemaakt werden, dat begrepen we pas achteraf. Ruim een uur gewacht en toen kregen we als „schadevergoeding” een stukje stokbrood met 3 stukjes tomaat erop. Daarna nog ca. 20 minuten wachten en toen was het eindelijk zover. Het moet gezegd worden, de pizza’s smaakten alsof ze stuk voor stuk met liefde waren klaargemaakt.... Toe het moment van betalen aanbrak bleek je alleen met cash te kunnen betalen. Dit omdat, volgens zeggen van de zoon van de eigenaresse, ze met de aanbieder van het pin-systeem geen afspraak konden maken om een abonnement voor een half jaar te gebruiken. Ze zijn in de winter (en ver daarvoor en ver daarna) naar eigen zeggen gesloten en dat is het zonde van het geld. Tja, je kon hier in de winter midden op de weg gaan liggen en dan moest je tot de zomer wachten alvorens je dood werd gereden. Een prachtige volzin die er net iets te geregisseerd uit kwam. Maar goed, wij hadden geen cashgeld bij ons, dus Hilde haar rijbewijs afgegeven en ik later terug gegaan om te betalen. Ik moest net even wachten omdat de eigenaresse en haar zoon in een heftige discussie verwikkeld waren met een ander gezin. Het ging om hetzelfde verhaal. Waarschijnlijk gebeurt dit een keertje of vaak per avond en kiezen ze er heel bewust voor dat zo te laten en nergens kenbaar te maken dat je alleen tegen contante betaling kunt eten.

Gisteren zijn we op stap geweest om wat boodschappen te halen. Een supermarkt vinden is hier niet heel ingewikkeld. Over een strook van ca. 15 km denk ik dat we er een stuk of 12 hebben. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de supermarkt die het dichts bij een drogisterij lag, want Hilde was haar make-up tasje vergeten en waande zich een spook op vakantie, dus daar moest tegen de hoogste prioriteit actie ondernomen worden.

Mijn rug was erg pijnlijk en er was bijna een tilinstallatie voor nodig om mij in en uit de auto te hijsen. Er zat zelfs een bobbel op de plek waar het mis was gegaan. Daarom toch maar even langs de apotheek, alwaar ze voor mij een middeltje in de aanbieding hadden dat zeker zou werken. En zo geschiedde!
IMG_1615
Nu (vandaag, dinsdag) is mijn rug erg opgeknapt, de bobbel is flink geslonken en de pijn heeft nu slechts iets weg van een hevige spierpijn. Vanmiddag zelfs een stukje gewandeld. Recht tegenover de camping begint er een wandelpad wat we gevolgd hebben. Een best pittig klimmetje, maar het uitzicht maakt wel heel veel goed. Uitgerust in ons bergbeklimtenue, inclusief wandelstokken, hebben we een proefwandeling gemaakt, want morgen willen we een mooie wandelroute uitkiezen om wat langer actief te zijn.
IMG_1626

Noah is vooral erg moe en een beetje verkouden, maar een lange nachtrust zal hem vast goed doen. Levi is vandaag in nieuwe slippers gestoken. Een soort crocs maar dan in slippervorm. Zijn „oude” crocs zijn te klein en bij zijn Birkenstocks bleek een ijzeren ringetje gebogen aan de binnenkant iets te irriteren. Wanneer je het ringetje ziet is het een wonder te noemen dat het slechts iets irriteerde, want het is een scherpe rand die continu op je bovenvoet drukt, maar goed.

Levi en Noah hebben hier een walhalla ontdekt qua douchen. Het zijn de zogenoemde familiedouches. Een super de luxe XXXXL-douche met zonodig 3 stralen te gelijk, elke kant op te richten die je wil en als uitsmijter een heerlijke massagedouche. Zo ineens zeggen ze, we gaan douchen hoor. Dan kan het zo maar een half uur of langer duren voordat ze weer terug zijn. Vanavond hadden ze mij gestrikt mee te gaan en dat ga ik zeker vaker doen..... In één van de volgende edities iets over de algemene indruk van de omgeving, die is nog een beetje onduidelijk. Prachtig is het hier absoluut, maar de omgeving qua toerisme snappen we nog niet helemaal.