Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Higher and higher

Vandaag onze eerste bergetappe gepland. Hilde heeft (zoals zo vaak) het voorwerk gedaan en de keuze was gevallen op Goldeck, een ski-oord hier vlak bij het stadje Spittal ADD. Dat betekent niet dat het dorpje slechts bewoond wordt door mensen met ADD, maar ADD staat voor An Der Drau. Voluit heet het dus Spittal an der Drau, maar ja dat is lastig op verkeersborden hè.

Om maar gelijk te laten zien dat we een prachtige dag hebben gehad, onderstaand plaatje.

IMG_1643

We hadden maar besloten een Karntenkarte te kopen, wat zoiets is als een regiokaart waarmee je heel veel attracties en bezienswaardigheden kunt bezoeken. Met zijn viertjes € 104,- maar vanmiddag konden we de eerste attractie al „gratis” doen. Met de lift omhoog naar 2050 meter, waarna je nog via een aantal routes naar de top kunt lopen (2170 meter). Een fris windje, maar ook een regelmatig verschijnend zonnetje. Levi moest vooral weer even wennen aan de bergen. Smalle paadjes houdt hij niet zo van, maar na verloop van tijd ging dat weer prima. Noah, een beetje ziekerig vandaag, hield zich goed. Af en toe vlogen de vogels boven op de berg weer abrupt weg wanneer Noah weer en niesbui had, en vanmiddag bleek hij toch een beetje koortsig. Dan hebben die drie weken afscheidsfeestjes toch zijn tol geëist en we hebben Noah uitgelegd dat hij een beetje roofbouw op zijn lichaam heeft uitgevoerd.

Op de terugweg kwamen we een mooie grote sportzaak tegen alwaar we zowaar mooie en passende bergschoenen voor Levi hebben gevonden. Hij was er zo blij mee dat hij vanavond zei: als we dan morgen weer in de bergen zijn....... / maar we gaan morgen helemaal niet naar de bergen... / aahhhh....

IMG_1645
Vanmiddag heeft Noah gechilled onder het genot van wederom een paracetamolletje en verse jus d’orange. Levi moest en zou zwemmen en samen met pa heeft die dat ook gedaan, waarna het inmiddels tot ritueel gebombardeerde familiedouchefestijn volgde. En toen..... toen was het tijd voor de eerste BBQ. Lekkere worstjes, gemarineerde satestokjes en een stukje spare-ribs stonden te samen met sla, brood en nog wat andere attributen het menu. Heerlijk in het avondzonnetje. Dat avondzonnetje maakt het zijn bij de waterkant een bijzonder aangename bezigheid. Velen van de camping nemen hun flesje wijn of iets van dien aard mee om de ondergaande zon in de see te zien zakken. Werkelijk prachtig!


IMG_1644
Tot slot hebben we nog een prijsvraag en voor de winnaar(s) stellen wij dit keer een BBQ bij terugkomst in het vooruitzicht. Welk materiaalsoort is er te zien op foto links? SMS uw antwoord naar 06-51602280 o.v.v. uw naam gevolgd door PRIJSVRAAG Antwoord X. We zien de reacties graag tegemoet.

Mijn rug doet het overigens weer behoorlijk goed. Ik geloof dat ik dat Oostenrijkse spulletje maar in grote getalen moet inkopen en aan de getroffenen in Harderwijk en omgeving moet verkopen. Bijzonder goed spulletje, of zou mijn lijf gewoon zo goed en gezond zijn dat hij dat in een paar dagen verwerkt?