Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Snotfabriek

Het heeft even geduurd, maar dat heeft vooral te maken met mijn plotselinge transformatie tot volledig operationele snotfabriek. Noah bleek toch iets te hebben wat overdraagbaar was, want ik had het afgelopen donderdagavond ook vol te pakken. En dan gaan de sluizen los.... ’s Morgens had ik nog een tochtje gemaakt met de ATB, wat hier best een uitdaging is (kilometers achter elkaar tegen de 20% doet echt pijn in je benen, hoe licht het verzet ook is). De rest van de dag hebben we niet zo heel veel gedaan, de jongens zwemmen, moeders lezen en pa gewoon niks. ’s Middags zijn we met de boot vanuit Milstatt naar Seeboden gevaren. Vooral Noah vond dat erg leuk. Ik vind eigenlijk dat ze het moeten verbieden. Oude dieselboten die volgas over die prachtige meren varen een hoop lawaai maken. Bovendien is het niet mijn hobby op het dek zittend, mee te trillen met het ritme van die oude dieselmotor, de walmen op te snuiven van de uitlaatgassen die daar bij vrijkomen, etc. Misschien nog wel meest jammer is het feit dat je met zo een boot eigenlijk helemaal geen verbinding hebt met het water. Alsof je met een bus door een straat rijdt.

De volgende dag, de nodige paracetamolletjes verder, zijn we op stap gegaan naar Nockalmstrasse.
IMG_1659
Op advies van Opa Rob hebben we deze prachtige autoroute door het Nockalmgebergte bereden. Werkelijke prachtige route, een beschermd gebied met heel veel flora en fauna. Ondanks het wat grijzige weer en en zelfs even noodweer hebben we het daar prachtig gehad. Bovenaan was een winkeltje met eigengemaakte producten waaronder een aantal soorten worst. De kenners weten dat ik geen liefhebber ben van paddenstoelenworst (salami), maar in de kleine proeverij kreeg ik zowaar een salami voorgetoverd die echt lekker was. Uiteraard tegen een veel te hoge prijs hebben we een grote worst meegenomen, welke we besloten hebben in zijn verpakking te laten zitten om thuis deze met familie en vrienden te delen.
IMG_1665
Gek genoeg heb ik nu ik over die worst schrijf, wel de neiging om de verpakking open te maken.

Onderweg kwamen we ook nog een mooi bord tegen. Op dit bord, welke naar de laatste 35 wandelminuten verwijst richting de Glockenhütte, staat subtiel vermeld dat het niet handig is deze wandeltocht met hakken te ondernemen. Ik zie gelijk een jaarlijks terugkerend evenement voor me met vrouwen (beslist geen travestieten), die met stilettohakken zo snel mogelijk deze wandeltocht doen.

Bovenaan de berg brak de (weer)pleuris uit. Harde regen terwijl je bochtjes bergafwaarts draait. Daarbij een beetje onweer, waarbij de knal toch echt dichterbij lijkt te zijn. De rit kwam tot een (tijdelijke) stop toen we werden geconfronteerd met een protestgroep.
IMG_1669
Het is me nog niet helemaal duidelijk waartegen ze protesteerden, maar ze hadden de weg bezet. Uiteindelijk lieten ze mondjesmaat auto’s voorbij gaan, waarbij we oog in oog met de protesterende koeien kwamen te staan. Ze gaven zoveel ruimte dat de buitenspiegel bijna in het achterwerk van Berta 23 verdween. Uiteindelijk hebben we het weer gehaald en tja, na een middag vol indrukken is het toch echt tijd voor een verkoelend drankje.

De avond viel erg vroeg voor de mannen. Noah en Levi gewoon moe en pa met koorts om 20.00 uur op bed en moeders heeft lekker gelezen Gelukkig had Noah ’s middags bij de wensklok een goede wens voor mij gedaan dus dat zou wel moeten helpen.