Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Koetjes en kalfjes

Over vandaag (maandag) valt niet zoveel te vertellen, behalve dat het heet was en dat we beloofd hadden vandaag een zwemdag te doen. Dus op de camping waar de lokale weersautoriteiten al dagenlang roepen dat het slechts 30 graden zal worden om vervolgens tegen het einde van de middag zo nu en dan de 40 graden aan te tikken. Vandaag was ook weer koeler weer beloofd, maar helaas. Tegen een uur zeven zakt de zon achter de bergen en je ziet iedereen wachten tot het zover is. Na verscheidene dagen hitte lijken de meeste mensen toch aardig verzadigd te raken. Ook wij merken dat de actieve vakantie in combinatie met de warmte langzaam zijn tol begint te eisen. Met name Levi is erg moe en ook Hilde heeft veel last van de warmte.

Wel vanmorgen met de overbuurman naar de Audidealer in Trento geweest. De overbuurman blijkt een eigen garage te hebben en komt op mij over als iemand met behoorlijk verstand van zaken. Hij dacht dat het misschien door de olie kon komen, dat deze helemaal op is en dat nieuwe olie + een nieuw filter al heel veel goede dingen zou kunnen doen. Om dat te kunnen beoordelen moet een monster van het olie genomen worden. De Audidealer (behoorlijk arrogant) heeft uiteindelijk geholpen, nadat ik in 2 minuten tijd 5 verschillende mensen had gesproken (of eigenlijk niet). De hoofd monteur sprak goed Duits en we hebben samen een proefrit gemaakt. Nou deed de automaat het vandaag verrassend veel beter dan de afgelopen 2 weken. De overbuurman had gisteren een slangetje los zien zitten en weer vastgezet (een slangetje van het vacuüm pompje??). De monteur vond de bak ook niet schrikbarend, wel horterig en niet zo soepel als zou kunnen, maar niks ernstigs. De overbuurman vond het ook niet ernstig genoeg om me zorgen over te maken, maar adviseert wel thuis de bak goed te laten onderzoeken. Nou maar hopen dat ze gelijk hebben.

IMG_0737
Gisteren was onze dag veel actiever en zijn we weer de bergen ingegaan. Op de verjaardag van Hilde zijn we richting Monte Bodone gegaan. Een gebergte vlak bij Trento met uitzicht op het imposante Brenta gebergte. We moesten even zoeken naar hoe we de berg omhoog konden komen. De aanbevolen route hebben we gemist, maar op een gegeven moment stond daar het bordje Monte Bodone. Een ware beproeving voor de auto en de zenuwen van de bijrijders, want de weg was alles behalve goed te noemen. Slechts 2 tot 2,5 meter breed, geen vangrails, ontelbare bochten en stijgingspercentages waar je u tegen zegt. We kwamen al geen auto tegen en dachten dat het met de lunchtijd te maken had. Maar stug doorgaan en langzaam kwam daar het middengebied in zicht. Het zijn 3 bergtoppen met daartussenin een soort van kom....... en druk.....
IMG_0698

Wij waren behoorlijk verbaasd zoveel mensen daar te zien en vroegen ons af waar ze vandaan kwamen. Allemaal ligbedjes, stoeltjes en tassen vol eten en drinken. Lekker bovenin zonnebaden bij een graadje of 25. Alleen maar Italianen, dus dat was een goed teken. Dat hebben we zo wie zo steeds dat we eigenlijk steeds tussen de Italianen zitten en weinig „last” hebben van de Hollanders. Heerlijk is dat.

Maar goed we hebben een mooi stuk gewandeld op de Monte Boldone, het was er prachtig, lekker koel en wederom fabelachtige uitzichten. Jammer dat er ook loslopende honden waren, want om een of andere reden heeft Levi een trauma voor loslopende honden ontwikkeld. Wordt hij helemaal panisch zodra hij een hond ziet op 100 meter afstand die naar hem kijkt. Zoals zo vaak zegt een plaatje meer dan worden, dus bijgaand wat plaatjes.
IMG_0715 IMG_0723 IMG_0733

IMG_0734

IMG_0702 IMG_0708 IMG_0710