Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

We zijn weer op reis...

Het is alweer zover. We zijn weer op reis. Dit keer de zomervakantie. Een beetje terug naar onze „roots”. Ooit toen we nog jong, atletisch en kinderloos waren, waren we elk jaar in de alpen te vinden. Noah en Levi beginnen nu gelukkig een leeftijd te krijgen om ook eens de bergen te gaan ontdekken in een zomerse toestand.

En wat een prachtige omgeving hier! Hier? Hier is de Natterersee, ongeveer 7 km van Innsbruck en omgeven door reuzen van bergen. Het ruikt hier naar sportiviteit, uitdaging en de wereld van haar mooie kant ontdekken. Maar laten we beginnen bij het begin, want zo soepeltjes ging de reis nou ook weer niet. Zoals vaak zijn we weer vertrokken op zondag. Dat hebben we de afgelopen jaren waarschijnlijk iets te vaak gezegd, want ineens zijn er heel veel Hollanders die hetzelfde doen. Resultaat: druk. We hadden geen vooraf gesteld doel voor zondag, maar ongeveer 600 a 700 km rijden. Tot een uurtje of 12.00 ging dat super, maar toen begon het op te stoppen, ongelukken, wegwerkzaamheden, maar vooral erg veel toeristen!

Met name het deel waarin we in de file stonden werden we geconfronteerd met een hakkelende, piepende en slippende automaat. Nou loop ik al jaren te roepen dat dat ding volgens mij niet goed is, maar de experts zeggen van wel. Nou we hadden aardig pijn in ons buik van dat ding. Zodra we weer op gang waren ging het gelukkig wel weer redelijk goed, maar we moeten bij de terugweg files maar zien te vermijden.

Onze eerste overnachting was bij camping Illertissen in het gelijknamige dorpje Illertissen, ruim 700 km vanaf Harderwijk. Een zogenaamde doortrek-camping. Hilde zei onderweg nog, moeten we niet reserveren of zo en ook Rob had al gewaarschuwd dat het wel eens druk kon worden op die camping. Maar mazzelaars die we zijn, we kregen het allerlaatste plekje.
IMG_0403
Wel onder de conditie dat we pas weg konden als alle mensen voor ons weg waren. Nu zijn we natuurlijk niet voor één gat te vangen, dus we hebben de plek maar genomen. De campingbazen daar doen goede zaken. Gevraagd naar of het elke dag zo druk is, was het antwoord duidelijk. Ja! Dan word ik natuurlijk erg nieuwsgierig en ga ik tellen. 50 a 60 doortrekplekken. Vermenigvuldig dit met gemiddeld € 25,- per plek per nacht. Dan hebben we een weekomzet van € 10.500,- van alleen de doortrekplekjes (klinkt als afwerkplekken).

We hebben er prima gestaan en geslapen. Erg warm, maar het koelde aardig snel af tot normale temperaturen. De volgende morgen op tijd weer waker aangezien we naast het toiletgebouw stonden, met de ramen open. Ter voorkoming van het wakker worden door beestachtige geluiden van overgedimensioneerde Duitsers die hun Bratwurst, Bier en Kartoffeln op het toilet menen te moeten achterlaten, hebben we veiligheid voor alles genomen. Maar ja als de hele rij voor je al weg is, behalve dat Duitse gezin wat voor je staat, dan kun je wel klaar zijn, maar dan schiet het nog steeds niet op. De man zag dat we klaar waren en kwam melden dat ze voorlopig nog niet het plan hadden gevat hun weg te vervolgen. Dan rest er maar één weg en dat is achteruit. Met al mijn stuurmanskunsten, een gebarende Hilde, twee dirigerende kinderen en een Duitser die zich een beetje schuldig voelde hebben we de boel achteruit gereden, het bochtje om en daarna konden we vooruit de camping af.

Gauw weer onderweg, alwaar na enkele minuten Noah zich erg slecht voelde en er hoog bleek te zitten. De eerste de beste parkeerplek opgezocht, naast een vrachtwagen in de schaduw, waar Noah de zuurbestendigheid van het asfalt heeft getest door zijn maaginhoud aldaar te ledigen. De vrachtwagenchauffeur die waarschijnlijk door de geluiden werd gewaarschuwd en in zijn spiegels het tafereel gade heeft geslagen twijfelde niet en startte de motor om zich snel uit de voeten (of wielen) te maken.
IMG_0404
Noah zat net zo lekker even tot rust te komen.

Na een half uurtje de reis weer kunnen vervolgen. Op advies van Rob over de Fernpass gegaan. Prachtige route en net over de pas stonden we helaas stil. Een lange rij van aaneengesloten auto’s vrachtwagens en andere vervoersmiddelen.
IMG_0419
Waarom? Geen idee, maar er zijn slechtere plekken waar je stil kunt staan. De automatische bak vond het niet altijd even grappig, maar uiteindelijk heeft hij ons wel op de camping gebracht. En die camping......WAUW.....
Prachtig in de natuur, omgeven door bergen, heerlijk zwemwater en een toiletgebouw waar je u tegen zegt. Heb een paar fautotjes (:-)) van het toiletgebouw bijgevoegd.


IMG_0415 IMG_0416 IMG_0417
Voor nu alweer een eerste verslag. We hebben ons al lopen vergapen in wat we hier allemaal kunnen gaan doen. Heb nu al spijt dat ik de racefiets bij me heb en niet de mountainbike, maar ja het plan was natuurlijk dat ik ze allebei mee zou nemen, tot Hilde besloot een nieuwe hobby te nemen...