Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Een rustig dagje

Vandaag (de zaterdag) stond in het teken van rust, regelmaat en reinheid. De rust was niet zo moeilijk te vinden (piano, piano, piano). De regelmaat vonden door op gezette tijden een bakje cappuccino te drinken. De reinheid hebben we gevonden door ons regelmatig te reinigen in het zwemwater.

Vanmorgen waren we zeer vroeg uit de veren omdat het wederom een erg warme dag zou worden. We zijn naar de markt in Pergine geweest, naar verluid één van de grotere markten van deze regio.
IMG_0691
Eerst een P-plek zoeken en omdat dat toch al zeker 5 minuten had gekost waren we toe aan een Piazza. Die vonden we vrij snel en voor we het wisten zaten we tussen de Italiaanse kwekkende en opgedirkte vrouwtjes te genieten van ons eerste bakje Cappuccino. Vervolgens hebben we de markt opgezocht en ons rondje gedaan. Heerlijke producten. Bij een groentekraam waren we ons aan het vergapen aan het uitgebreide assortiment, waarna de marktvrouw in niet mis te verstande taal aangaf dat we eerst een nummertje moesten trekken. Ik probeerde haar nog uit te leggen, dat wij kijken niet kopen deden, maar nee eerst een nummertje! We zijn weer verder gelopen en vonden zowaar een kraampje met voetbalshirts. We hebben nu twee blauwe Italiaantjes, Cassano (Levi) en Balotelli (Noah). Apetrots op hun shirts zijn we langzaam richting de auto gelopen en toen kwamen we langs een .....piazza.....
IMG_0693
En wanneer Hilde een piazza ziet, dan moet ze koffie drinken en ik volg haar trouw.Na een half uurtje toch maar de laatste paar honderd meter naar de auto gedaan en richting de camping gereden. De middag stond in het teken van zwemmen, verkoeling, opwarmen, zwemmen, verkoelen en weer opwarmen. Noah met ondergetekende naar de springtoren en Levi bommetjes en salto’s maken van de steiger.