Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Back to basics

Na een zeer rustig dagje gisteren met als resultaat dat we eigenlijk weinig te melden hadden, is er vandaag weer een hoop noemenswaardig gebeurd. Eerst maar even een korte terugblik op gisteren. Hilde gefietst, Michel gefietst, gezwommen. gegeten, gezwommen, gelezen, boodschappen gedaan, BBQ, lezen en weer het bed in. Een relaxte dag dus. Bewust even een dagje niks na een paar dagen op stap te zijn geweest. Zo een dagje rust geeft je wel de mogelijkheid eens rustig om je heen te kijken en te observeren. Wat valt dan op? Nou bitter weinig op één ding na dan, de campingbaas. Deze prachtige camping opgebouwd door de grootouders van de huidige campingbaas en voortgezet door zijn ouders, staat nu onder leiding van de campingbaas (genaamd George) en die heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. De hele Natterersee is eigendom van de familie en dus van George. Behalve toeristen maken ook de locals graag gebruik van de faciliteiten van de Natterersee. George is van het type: de wereld mag zien dat het goed met me gaat en rijdt daarom in een door ABT getunede Audi S6. Voor diegene die dat weinig zegt: dat is een van de duurste varianten van Audi welke je je bedenken kunt. Als hij zijn auto start (en dat doet hij heel vaak) dan waan je je plotseling op het autocircuit. Tot zover niks mis mee. Ik ga ervan uit dat hij hard werkt voor zijn geld en dat hij daar plezier van heeft gun ik hem ook van harte. Maar wanneer diezelfde Audi standaard voor de receptie staat zodat auto’s er moeilijk langs kunnen en dat hij om de haverklap in zijn auto stapt en de omgeving trakteert op een motorgeluid wat zijn weerga niet kent (ook ‚s nachts). Elke honderd meter verplaatsing gebeurt met de Audi. Tot zover nog niet heel erg, maar... De medewerkers tonen vergelijkbaar gedrag. De verplaatsingen gebeuren met elektrische wagentjes en Segways. Er lijkt een cultuur te bestaan waarin het logisch is dat je zo snel mogelijk rijdt met deze middelen, ongeacht wie je tegenkomt. We hebben in de korte week die we hier tot nu toe zijn verschillende bijna ongelukken gezien.
IMG_0502
Bijna altijd gaat het om kleine kinderen. Ik kan me dus niet voorstellen dat het niet al eens mis is gegaan en ook nog zal gaan. De snelle klonen van George geven standaard geen voorrang aan campinggasten, steken hun vingertje zelfs op wanneer je „in de weg” rijdt. Dat is werkelijkwaar de enige smet op deze camping. Verder is het bijna idyllisch te noemen. Dit wordt bevestigd door de avondglorie na de standaard avondbui.

Maar goed, dan vandaag. Vandaag zijn we weer aan het mountainhiken gegaan. In gewoon Nederlands: bergwandelen. Vanmorgen vroeg vertrokken naar Muttersalm. Een berg in het naburige dorpje Mutters wat ook wel de avonturenberg voor kinderen wordt genoemd... Vanmorgen dus een enkele ticket naar boven besteld wat dus betekende dat we zelf weer naar beneden moesten lopen.
IMG_0519
Wat een prachtige dag en wat een prachtige omgeving. Boven op de berg zijn allerlei natuurspeel-elementen gebouwd voor de kids. Alles gebaseerd op wat de natuur geeft en daar hebben ze heerlijke eenvoudige doch effectieve speelfaciliteiten mee gebouwd. Noah en Levi zijn direct begonnen met spelen met water, reuze mikado, dammetjes bouwen, natuurwater drinken, etc.,
IMG_0505
dan moest de dag nog beginnen. Heerlijk die rust en sereniteit. Ik kwam zelf helemaal tot rust en zou als ik de kans kreeg te verhuizen naar Oostenrijk geen seconde twijfelen. Hilde zei ook niet gelijk nee en voelde zich ook helemaal happy op de berg.

Vervolgens zijn we een stukje weer omhoog gelopen om bij de berghut wat te drinken en een lekker gebakje te nemen. We hebben besteld (let op de uitgebreide omschrijving); 1 x Hauschgemachte leichte Yoghurtschnitte mit echtem Erdbeermark en 1x Frischgebackenen Marillenkuchen mit Zimtschlagobers. Voor diegene die wat meer visueel ingesteld zijn hebben we de foto’s bijgevoegd. Heeeeeerlijk!

IMG_0522 IMG_0523

vervolgens zijn we weer een stukje verder omhoog gelopen. Daar werden we getrakteerd op het zoveelste spectaculaire uitzicht. Adembenemend. bovendien verrassend vanwege de aanwezigheid van een kleine bergmeertje bovenaan de berg. Helaas geen zwemkleding bij ons, maar toch...

IMG_0529

Vervolgens langzaam naar beneden waar we in het Waterbos een mooi plekje hebben gevonden om te picknicken. We worden er langzaam bedreven in. Picknicken op hoogte met uitzicht.
Toen werd het hoog tijd om de weg naar beneden te gaan volgen. Je daalt toch van ongeveer 1600 meter af naar 700 meter, dus we vonden het best spannend met de mannen. IMG_0548Gelukkig ging het super, vonden ze het erg leuk en konden ze het bijzonder goed volhouden. Levi had als doel te gaan zwemmen wanneer we terug waren en Noah had als doel het avondeten weer te verzorgen. Teruggekomen op de camping, ff wat gedronken, ff gezwommen om vervolgens weer aan de wandel te gaan naar de visvijver. pa begon met vissen, maar ving dus niks. Noah nam het over en had bij de eerste poging een forel aan de haak.Na wat pogingen hebben we er nog een tweede bij gevangen zodat we als stoere jagers weer de camping op konden komen. Dan heb je toch wel aanspraak hoor wanneer je met een paar vissen de camping op komt lopen. Tot zover weer een mooie dag, met een geslaagde hikingproef. De jongens willen wel vaker in de bergen wandelen (fijn!).