Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Jagers

Vroeger, toen had je nog echte mannen. Jagers die zelf op jacht gingen en met gevaar voor eigen leven achter de meest wilde beesten aan gingen. Zo zorgde hij voor zijn gezin en zo genoot hij aanzien. Da’s tegenwoordig wel anders hoor... Of niet? Nou vandaag hebben wij in onze tocht naar gezonder en puurder eten een heuse primeur beleefd. Noah roept in voorbereiding op deze vakantie al een paar maanden dat hij een regenboogforel ging vangen. Wij dachten, eerst maar eens zien of er überhaupt forellen zwemmen.
IMG_0429
Nu hebben ze hier naast de camping een visvijver en daar zwemmen daadwerkelijk forellen, karpers, maar ook een steur van een dikke meter rond. Bij die visvijver komen is al een hele toer, dus goed schoenen aan, genoeg water mee en met zijn vieren aan de wandel richting de visvijver. Daar aangekomen blijken we ons onvoldoende verdiept te hebben in de lokale visregels, maar gelukkig een zeer behulpzame beheerder dus wij konden uiteindelijk toch gaan vissen. Naast een paar van die professionals met dikke dure hengels en een uitrusting waar je U tegen zegt, gebeurde er bar weinig bij de visvijver.

Tenminste totdat wij kwamen.
IMG_0430
Wij, groentjes, gingen op forel vissen met broodkorsten. Haha hoorden we al. Totdat.... een hoop gespartel en daar zat de eerste regenboogforel aan de haak. Een heus vechtersbaasje, maar Noah kon hem binnen halen. Van de beheerder mochten we wel even een leefnet gebruiken. Het toeval was namelijk dat je alle vissen die je ving moest teruggooien, behalve de regenboogforellen. Na de eerste hebben we nog twee forellen gevangen en verscheidene keren eentje aan de haak gehad die we weer kwijt raakte doordat hier niet met een weerhaak gevist mag worden. Uiteindelijk heeft de beheerder de vis voor ons schoongemaakt en de jongens hebben toegekeken. Met wat tips over het klaarmaken zijn we weer huiswaarts gegaan.

Vanwege de warmte hebben we eerst maar even een duik genomen in het meer. Levi op het luchtbed met Hilde en Noah met pa klimmend op alle attributen op het water (een drijvende trampoline, een heuse drijvende klimwand, een banaan en een nog ondefinieerbaar ander ding. Na het zwemmen een tochtje gemaakt op de fiets dwars door de Alpenweides. Prachtige natuur, heerlijke omgeving en erg uitdagende klimmetjes met stijgingspercentages die vaker richting de 15% gaan dan richting de 10%.

IMG_0427
Thuis aangekomen begon de lucht al ietwat te betrekken, maar het was toch echt tijd om de vis klaar te maken. Als een volleerd Hardewieks viswijf heeft Hilde met enig afschuw de forel klaargemaakt, waarna Noah en ik de forel op de skottel gegrild hebben. Echter had de forel nog een verrassing voor ons in petto. Want bijna was hij nog weggezwommen doordat de hemelsluizen op typisch Oostenrijkse wijze volledig open gingen, maar we hebben het gered en wat hebben we genoten van dat visje zeg....

Heerlijk eenvoudig klaargemaakt met citroen, peterselie, olijfolie en peper en zout. Noah wil gauw weer en Hilde en Levi vonden het toch ook stiekem leuk. Levi heeft uiteraard niet van de vis gegeten...