Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Meet & Greet with Madonna

Soms heb je zoveel mazzel dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Vorige jaar hadden we nog een scoop te melden rond het Italiaanse voetbalelftal. Dit jaar is het nog veel spectaculairder. We (of eigenlijk Hilde) heeft een Meet & Greet gehad met Madonna. Nou weet ik niet of de naam bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar ze is natuurlijk een enorme grootheid. Ze is de boeken in gegaan als iemand die voor velen de toekomst heeft veranderd. Naar haar kijken is voor velen al genoeg om zich maximaal gelukkig te voelen. Naar haar luisteren is de ultieme droom voor velen. Zo een mooie vrouw, in vele gedaantes en toch inmiddels al aardig op leeftijd. Ik kon gelukkig net op tijd een foto maken van deze Meet & Greet. Moet je je voorstellen, Hilde in gesprek met Madonna!

IMG_0665

En dat alles gebeurde toen wij onderweg waren naar een waterval. Hilde had wat tips gehad en research gedaan en dus zijn we vroeg op stap gegaan. Binnen een paar kilometer ben je uit de drukte en rijdt je over prachtige wegen, passen en bergen heen. Fabelachtige routes waarin je in niemandsland waant. Het rustieke, pure en authentieke Italië, geweldig.

IMG_0655
Onderweg even gestopt om bij een klein lokaal supermarktje wat koekjes te kopen. Allemaal oude vrouwtjes, een hoop Italiaans gekibbel, maar vooral vele gelukkige gezichten doordat ze weer een moeder met haar kleine kroost mogen ontvangen. Midden in het dorpje Guardia zagen we het bordje richting de cascade Hoffentol.
IMG_0668
Gek hè, cascade is Frans, Guardia klinkt toch echt Spaans en Hoffentol doet toch echt wat Duitse belletjes ringelen. We moesten volgens het bordje slechts 15 minuten lopen, maar ja zoals altijd klopt daar natuurlijk weer geen r..t van. Er zat gewoon factor 3 verschil tussen. Ongelooflijk zeg, kunnen ze dan echt niet op hun horloge kijken. Het kostte ons inclusief regelmatig stoppen, welgeteld 5 hele minuten.... We waren de eersten die van deze verscholen waterval mochten genieten. Steenkoud water, en heerlijk koel verscholen in de schaduw van de rotsen.
IMG_0671
kletterende water zorgde voor een heerlijke koele nevel. Allemaal de schoenen uitgedaan en de voeten in het heilige water laten bungelen. Na een minuut of 20 kwamen er nog meer mensen en een uur later werd het gewoon druk, dus toen zijn we weer omhoog gegaan.

Inmiddels was het tegen 13.00 uur en hadden we besloten ergens een hapje te gaan eten. Na even zoeken kwamen we bij een of andere oude ruïne terecht, alwaar wij toeristen met twee kids ons bij de receptie melden voor een lekkere middaglunch. Schijnbaar hadden we het vaste eetadres van veel locals te pakken, want er waren alleen maar Italianen en ze keken ons wat vervreemd aan. Waarschijnlijk dachten ze dat we verdwaald waren. Noah en Levi wilden erg graag pizza, mar dat was er niet. De menukaart was zo wie zo niet erg uitgebreid, maar wat we gegeten hebben was heeeerlijk. Levi dacht een schnitzel te eten (het was in werkelijkheid lasagna met zalm) en Noah heeft zich aan heerlijk geprepareerd varkensvlees met aardappeltjes gewaagd. Heerlijk klaargemaakt allemaal. Nog even een bakje cappuccino en we konden onze weg weer vervolgen.

Rond een uurtje of 16.30 uur kwamen weer op die bloedhete camping terug waar we ons als de sodemieter omgekleed hebben en onszelf zijn gaan badderen in het meer.