Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Na de zondvloed

Gisteravond was met het noodweer toch wel een spannende avond. Zeker toen we hoorden dat er iets verder op een orkaan langs was geweest. Gelukkig hebben we die niet over ons heen gekregen, maar het is dit jaar het zoveelste bewijs dat het leven in de bergen in combinatie met het weer een hele rare kan zijn. Aan de andere kant levert het ook prachtige uitzichten op. Onderstaande foto is ons uitzicht vanuit de voortent bij het vallen van de avond.

IMG_0584

Vannacht heerlijk geslapen en vanmorgen lekker uitgeslapen. Brood gehaald en goddank doe je dat hier in het Italiaans of met handen en voeten. Dat blijf ik toch veel leuker vinden dan wanneer iemand tegen mij begint in het Nederlands. Lekker brood en Levi ging al snel weer spelen met zijn Cars-auto’s. Die blijken een aantrekkende kracht te hebben op vriendjes. Vervolgens vanmorgen naar Levico gegaan. Leuk dorpje en vol met oudjes. Oudjes? Ja oudjes die allemaal op zoek zijn naar de eeuwige jeugd in Levico. De bronnen van Levico hebben een genezend karakter volgens de mythe en dus stikt het hier van de particuliere oudjeshuizen, relaxhotels, spa’s en ontspanboerderijen. Allemaal vol met rijke oude Italianen. In het hart van Levico staat een tappunt van verse melk. Hebben we ff een litertje gescoord, heerlijk!

Uitgebreid geluncht en vervolgens naar het meer afgereisd om te gaan zwemmen. Levi en Noah hebben vrijwel de hele middag in het water gelegen. Heerlijk zwemwater. Je kunt wel merken dat er een verhoogd gehalte zouten en mineralen in het water zitten, aangezien de huid snel droog wordt in het water. Zou je dan toch de eeuwige jeugd krijgen (of houden) door te zwemmen in het mythische water. Ook kun je er van drinken. Er is op de camping een drinkwatertafppunt waar Noah vers bronwater heeft gescoord.

Vervolgens ben ik op de fiets gestapt om alvast de route naar de Pannarotta te verkennen. Een beste berg van ruim 2000 meter hoog. Alvast tot de helft gegaan, dan hoef ik morgen alleen de andere helft nog maar te doen (of werkt dat niet zo?). mooie wegen, beetje valse berg aangezien het een oplopend stijgingspercentage heeft, maar zeker goed te doen. Bedoeling is morgen deze puist te beklimmen. Wordt vervolgd dus.

Na de avondmaaltijd zijn we onze kinderen kwijt. Noah is aan het vissen met de overbuurkinderen en daarna naar de pingpongtafels. Levi is met het buurjongetje afgereisd naar de minidisco . Haar nog ff goed in de gel en vervolgens stappen maar... Ze lijken allebei heel snel hun draai gevonden te hebben, heerlijk! Morgen naar de markt in Caldonazzo en voor donderdag hebben we een nieuw avontur in de bergen gepland staan. We houden jullie op de hoogte...