Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Wetenschappelijk onderzoek

IMG_1294
Neem een prachtig strand, niet al te groot, zo ongeveer 100 meter breed en 40 meter diep. Besef dat dit een soort thuisstrand is van de Spanjaarden. Neem vervolgens een prachtige warme dag, ga vroeg naar het strand (nog voor 10.00 uur en je hebt een geweldige coacktail voor wetenschappelijk onderzoek.

Mensen van alle rangen en standen, rassen, kleuren en lengtematen verworden tot dictators, machtswellustelingen en door hebzucht gedreven zombies op het moment dat er veel vraag is (naar een plekje op het strand) en maar weinig aanbod (van een plekje op het strand. De soevereine Fransoos blijkt Sarkozy in het tienvoud, de statige Duitser blaast zijn bierbuik nog wat verder op en de frivole Spanjaard, klein van stuk compenseert zijn lengte met geschreeuw en geld (een Spanjaard met geld in deze tijd?). Oh en dan die Hollander.... tja, die weet zich iets te goed te weren in het geweld. Ze zijn duidelijk herkenbaar. Niet alleen aan het uiterlijk, maar vooral aan de brutaliteit en het gebrek aan respect. Maar goed, stel dat dit strand de Europese Unie voorstelt, dan kunnen wij u melden dat alle lidstaten zich vandaag hebben laten gelden. Er is een hoop land geannexeerd en van eigenaar gewisseld. Goedschiks en kwaadschiks. Al met al wel een vermakelijk schouwspel, waarbij het ironische is dat velen zo druk zijn geweest met opletten waar een stukje strand vrij kwam, ze niet hebben kunnen genieten van een prachtige baai. Gelukkig wij wel.

IMG_1302 IMG_1304

Op de weg terug kwamen we een paar leuke reclameborden tegen met prachtige dubbelzinnige teksten. We willen ze jullie niet onthouden. Allereerst het reclamebord voor een naturistencamping met een prachtige slogan:

Camping Naturalista, Relax en Nat

Tja, ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar in de auto schoten we in de lach en vlogen de associaties door het hoofd. Vervolgens kwamen we een huisverhuurfirma tegen met de illustere naam:
Nau En

U spreekt met Michel van der Feen.
Nau En! Oh...., wij willen graag een huis huren. Nau En! Ehh, ik wil echt iets huren hoor. Nau En! Tjonge, u bent wel erg kort voor de kop zeg! Nau En! Nou als u er zo over denkt dan ga ik wel bij een concurrent kijken. Nau En!

We zullen er op letten of we nog meer van dergelijke grappige reclameborden tegenkomen.

En dan nu zoals beloofd ook speciale aandacht voor het enige vrouwelijke lid van ons gezin, Hilde. Hilde ziet er bijna dagelijks anders uit. Ze heeft voldoende bikini’s om de broodnodige afwisseling te kunnen creëren. En ja als het over bikini’s gaat dan is het belangrijk dat je een mooie lijn hebt, dat je goed in je vel zit....en dat je geen zwembandjes of lovehandles hebt. Nou helaas, Hilde had een hele grote zwemband...

IMG_1282

Tot slot zijn we vandaag een illusie armer en een ervaring rijker. Vol trots hadden we een kokosnoot gekocht en de hele dag hadden we met de jongens afgesproken dat we deze na thuiskomst van het strand zouden slachten.
IMG_1311
Zo een ding open krijgen viel reuze mee. Het sap zou je goed kunnen drinken.....Nou er kwam inderdaad sap uit, maar om nou te zeggen dat dat lekker was. Vervolgens de witte kokos. Als een volleerd kokosnootslachter stukjes kokos uit de noot gesneden. Bij het eerste hapje dacht ik nog, dat komt door de koffie di ik net gedronken heb. Het tweede hapje werd al niet veel beter. Annemarie had ook wel zin in een lekker stukje kokos en zij wist hoe het smaakt. Nou dat is ook bij een hapje gebleven. De kinderen hadden al helemaal geen trek meer. In het kader van duurzame recycling hebben we de kokosnoot ter beschikking gesteld aan de natuur, ofwel ter vondeling gelegd voor elk beest dat het wil hebben. Nou heb je mieren die zo een beetje alles wat je laat liggen binnen een paar tellen gevonden hebben om vervolges een hele cavalerie op te trommelen en je restanten komen opruimen. Dat zou ook wel gebeuren met de kokosnoot....toch? We hadden het kunnen weten, zelfs de mieren houden niet van kokosnoten. Op twee mieren na dan, maar die zullen nu wel dood zijn denk ik...