Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Sport en ontspanning

Het vakantiegevoel is inmiddels aardig ingedaald. Vooral voor pa en Noah had dat even tijd nodig. Noah wilde zoals vaker aan het begin van de vakantie alle activiteiten in de eerste dagen doen zodat hij zeker weet dat we alles gedaan hebben. Dat betekent op 1 dag het volgende: ’s morgens naar een marktje, aansluitend ergens wat koffie drinken, dan zwemmen in het zwembad, lunchen, naar het strand en vervolgens nog even naar Barcelona. En dan zijn we pas bij de avond aangekomen. Na het avondeten nog even DS-en, pingpongen en vervolgens een ijsje eten. Tot slot van de avond nog even naar de disco en daarna liefst nog even Duckies lezen in bed. Moe is hij natuurlijk niet. Gelukkig hebben we gisteren het hoogtepunt (of dieptepunt) gehad en heeft hij een boek gepakt en is lekker gaan lezen. Daarna is hij weer tot zichzelf gekomen en is hij inmiddels weer van alles aan het genieten. Hij ziet er dan ook gelijk weer ontspannen uit.

IMG_1236 IMG_1243

Zelf was ik vooral erg moe de eerste dagen. Of dat door de reis komt of toch een weerslag van de afgelopen moeilijke maanden weet ik niet, maar door lekker te luieren en vooral ook veel te sporten ben ook ik in de vakantiemodus terecht gekomen. Heerlijk!

Gisteren samen met Peter op stap geweest met de ATB. Prachtige routes, mooie uitzichten, bij tijd en wijle zeer indrukwekkend en vragend om opperste concentratie en stalen zenuwen. Vooral de rotspaden naar beneden zijn erg indrukwekkend en spannend. Vandaag een mooie route hardgelopen van Begur naar Tamariu, via Parafruguell weer terug naar Begur. En dat dan op en neer in de bergen.

IMG_1223 IMG_1231

Om een indruk te krijgen van hoe het afdalen met de ATB er uitziet, zal ik nog een filmpje uploaden en stuur ik de de URL nog even door.

Tot slot krijg je als je door het landschap heen fietst of rijdt wel een zeer dubbel gevoel. Een zeer rijk deel van Spanje, maar zodra je de wijken in gaat, staat het vol met niet afgebouwde villa’s en kasteeltjes. Misschien een nog veel erger probleem is het gebrek aan water, en dan met name voor de landbouw. Want ondanks dat het niet een bijzonder droog jaar is geweest is het om je heen duidelijk te zien dat alle landbouwvelden het zwaar hebben.
IMG_1225
Of het nu gaat om maisvelden, graanvelden, zonnebloemen of zelfs fruit, de groei is tergend langzaam en sommige velden zijn zelfs volledig verdord. Ter illustratie mais staat hier 40 cm hoog en is al aan het vergelen. Daar gaat dus zeer waarschijnlijk geen mais aankomen.

Het zou mij niks verbazen als water voor Spanje misschien nog wel een veel grotere uitdaging blijkt te zijn dan het begrotingstekort en de werkloosheidscijfers. Overigens heeft Levi daar nog geen benul van. Hij drinkt lekker niets vermoedend liters water...

IMG_1248