Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Intuitie

Dat de intuïtie bij Hilde, Noah en ondergetekende goed ontwikkeld is, bleek vanmiddag maar weer eens. Op een prachtige zonnige dag ontstaat er ogenschijnlijk een zeer zware bewolking. Maar door de kleur en vorm van de wolken hadden wij alledrie afzonderlijk van elkaar het idee dat er ergens iets aan het branden was. Dat bleek inderdaad het geval. We zijn even op onderzoek gegaan en ontdekten een brand in de richting van Figueres (noorden). De rookontwikkeling bleef gelukkig erg hoog hangen maar gaf wel zeer indrukwekkende plaatjes.

IMG_1361 IMG_1362

Wat met name bijzonder was waren de vreemde en contrasterende kleurstellingen die de bewolking opleverden. Helaas werd de bewolking niet minder waardoor wij niet het gevoel kregen dat het onder controle was. Kort daarna kwam ook via de media de berichtgeving door over waar en wat. Inmiddels weten we dat het totaal om 6000 hectare bos gaat, dat er 3 doden zijn gevallen, dat er snelwegen zijn afgesloten. In de loop van de avond is de bewolking helaas gezakt waardoor de brandlucht nu goed te ruiken is. Bij vlagen is dat sterker of minder sterk. De jongens vinden het spannend en interessant, vooral ook doordat ze weten dat het nu (nog) ver weg is. Noah stelt als vanouds heel veel vragen en we hebben geleerd dat het beste is om daar gewoon eerlijk antwoord op te geven. Dus een vraag van of het erg is als het vannacht hard gaat waaien hebben we ook maar eerlijk beantwoord. Een uurtje na die vraag begint het uiteraard hard te waaien....

Alhoewel er hier ogenschijnlijk geen gevaar dreigt hebben Hilde en ondergetekende toch een onderbuikgevoel. Misschien slaat het nergens op, maar we zetten een paar belangrijke spulletjes, waaronder de medicijnen van Noah klaar voor het geval dat er toch iets gebeurt.