Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Cultuur snuiven

Het avondje uit in Avignon met Erik en Roelinka was helemaal top. Wat een geweldige sfeer in die stad. Zoveel artiesten van allerlei vormen, soorten, maten en kwaliteiten die allemaal hun ding doen. Van dansers, naar schilders, naar beatboxers, naar bands, naar grafiti-artiesten, noem het maar op. De hele stad bezaaid met flyers en posters van optredende artiesten. De stad helemaal vol met relaxte mensen op zoek naar vertier.

IMG_1379

Eerst even rondgesnuffeld en vervolgens op het plein voor het Pauselijk Paleis gezellig gegeten. Weliswaar moest je de kelner 3 keer iets vragen en dan kreeg je het nog niet, maar dat kon de gezelligheid niet drukken. Vervolgens naar een aantal shows gekeken, waaronder een danser die werkelijk waar elke spier in zijn lichaam beheerst. De kinderen hebben zich helmaal vermaakt met een bellenblazer (maar dan wel van die enorme joekels van bellen). Vervolgens zijn we bij een kek spelend bandje neergestreken alweer we gezellig wat te drinken hebben genomen wat voor het kek spelende bandje schijnbaar het sein was om er me te stoppen, maar ja....

Aan het begin van de avond nog een fantastisch spelende muzikant op de trompet, deed me gelijk teruggaan naar San Fransisco waar ik ooit heb mogen genieten van een heerlijk diner in een Jazz en Bles-cafe, waar op dat moment ook een trompettist fantastische muziek ten gehore bracht.

Afijn, erg laat thuis, werden we bij de camping wederom verrast. Ditmaal een campingdisco waar de hele camping aan mee leek te doen. Jongens gauw op bed, Erik en Roelinka gedag gezegd en vervolgens ook zelf slapen. Vanmorgen 8.15 uur reden we de camping weer af op weg naar het volgende station.
Het was een erg gezellige tussenstop waarbij Hilde en ik ons realiseerde dat we dergelijke uitjes in de afgelopen vakantie erg hebben gemist. We hebben een goede en fijne vakantie vakantie gehad, maar niet helemaal onze stijl. Als we ook zagen hoe Noah en Levi het gisteren naar hun zin hadden hebben we voor volgend jaar alvast besloten meer aan cultuur snuiven in onze vakantie in te passen.

Inmiddels zit de reisdag er weer op en kunnen we zeggen dat we een voorspoedige reis hebben gehad. Geen of nauwelijks oponthoud, steeds de juiste rij gekozen bij de tolpoortjes en relatief weinig verkeer. We zitten nu op Kockelschreuer in Luxemburg. Dat is pure nostalgie, van vroeguh zeg maar....