Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

And now, the Dutch anthem....

Het zou vandaag slecht worden, maar dat is alleszins meegevallen. Al met al een goed skidag, weliswaar geen zon, maar daardoor ook niet te heet. Volgende week wordt het hier 17 graden! Maar niets van dat alles vandaag. Wel sneeuw die qua samenstelling voelbaar aan het veranderen is, en steeds even zoeken naar welke bril nu op te zetten. Met de jongens weer vroeg op stap gegaan voor de laatste lesdag, de donderdag. En de donderdag staat traditioneel in het teken van af skiën. Dat is het moment waarop de mannen van de jongens worden onderscheiden, dat is het moment waarop de stoere gasten zich laten zien en dat is het moment waarop menig ouder heeft gewacht. Een beetje melodramatisch, maar helaas staat de ochtend voor menig kind in het teken van de ene peptalk na de andere peptalk van ouderslief. Vergeet vooral niet daar dat te doen en als je langzaam gaat om met je stokken te prikken, laat ze vooral lopen die skies. " Maar papa, de juf zegt dat ik in pizzapunt moet" Niks mee te maken, vandaag hoeft dat niet... Wij voelden ons een beetje vreemde wezens, zouden wij onze jongens meer moeten pushen, of juist niet. We hebben ons niet gek laten maken door al dat blinkende metaal en hebben samen met Noah en Levi het parcours verkend en gezamenlijk de wedstrijdafdaling gedaan. Niet met tips en tricks, maar met lachen, gieren en brullen. Daarna was het dagelijks ritueel van plassen, meten en eten weer aan de orde, waarna wij beide mannen voor de laatste keer deze week uitgezwaaid hebben. Noah stond gepland om 10.45 uur en Levi om 11.10 uur. Aangezien Noah uiteindelijk al om 10.30 uur zijn race heeft mogen doen, hebben wij als ontaarde ouders deze race volledig gemist. Bij gebrek aan ouders hebben andere ouders (zo werd ons verteld) Noah maar toegejuicht. Bij Levi waren we wel op tijd en zijn race hebben we nog kunnen filmen.
Rond twaalven de altijd voor ouders zeer langdradige prijsuitreiking. En na drie jaar op rij weet je de bijbehorende grapjes inmiddels zelf ook te vertellen. Maar...... dit jaar deed Levi zowaar actief mee en stond niet te brullen. Later legde hij uit waarom. In Haase Herbert zat een echt mens en dat was een lieve mens. En dan (tromgeroffel op de achtergrond, spotlights aan), de uitslag..... Alvorens we de uitslag bekend maken gaan we eerst even naar de reclame...... Zonder gekheid. De wensen van de mannen. Noah heeft jaar 1 brons gewonnen, jaar 2 zilver en had vorig jaar gezegd: " volgend jaar ga ik voor goud”. Wel zag hij dat als een lastige missie aangezien hij de concurrentie uit het Russische kamp hoog inschatte. Levi had het eerste jaar een nepbrons (voor iedereen die 4e of verder is geworden), vorig jaar al goud en dit jaar wilde graag echt brons halen. Tot zover de spanning. Levi is geëindigd als Der Originale dritte Platz Zieger aus Holland. Vrij vertaald de enige echte 3e plaats is voor Levi uit Holland, yeahhhhhhh. Noah had een harde strijd gestreden en helaas...... voor de Russen was hij met 0,1 seconde sneller dan beide Russen en eindigde daarom op plaats 1. Zijn gezicht was een plaatje toen hij de gouden medaille kreeg, zo superstrots.
DSC02075
DSC02061


Beide mannen hebben vandaag weer super goed geskied. Levi dendert alleen de berg af en de moeilijke stukken van gisteren lijken ineens niet zo moeilijk meer. Noah is nog lekker veel aan het springen geweest en off-piste geskied dor stukjes bos.

Pa en ma zijn supertrots op beide mannen en we zijn vooral heel erg blij dat ze allebei zo een lol hebben met skiën. De voorspellingen voor morgen waren slecht, maar lijken beter uit te pakken. Dat is mooi, want de komende 2 dagen gaan we lekker met zijn viertjes op stap. Heerlijk samen skiën, samen eten en samen genieten!

Oh ja, samen met Noah ben ik nog naar beneden gegaan en bij de Sternhof heb ik een van Noah’s sprongen gefilmd. Een mooie sprong! Noah crashte tijdens de landing en nam tijdens zijn crash nog wat mensen mee wat niet op het filmpje te zien, aangezien de cameraman plots veel haast had om hulp te bieden. Hij was er vooral zelf erg van onder de indruk.