Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Family time

Vandaag de eerste dag van skiën met zijn viertjes. Ondanks dat het skiën met de mannen afgelopen week erg goed ging vond ik het erg spannend hoe het met Levi zou vergaan, want we wilden een paar „volwassen" bergen over. Ik wilde Levi niet tussen de benen en Levi wilde het tuigje niet om. Noah kan zich prima redden en jumpt zelfs nog midden op een zwarte piste.

Vanmorgen nota bene nog vroeger als tijdens de lessen gingen we vanuit een mistig dal op weg naar de piste. In de gondel kregen we vervolgens een prachtig beeld te zien van het dal wat in een deken van wolken was gehuld en een prachtig uitzicht daarboven.


DSC02087

Vervolgens zijn we op weg gegaan en na een weifelende start vanwege de hardgevroren en ijzige pistes, kreeg Levi de smaak snel te pakken. Noah steeds vooruit, Hilde erachteraan en pa als een skileraar met Levi achter zich aan. Met stijgende verbazing hebben Hilde, Noah en ondergetekende gekeken naar hoe makkelijk Levi mee kon komen, tuurlijk een tempo lager, maar heerlijk bochtjes draaiend en op tijd remmend.

Het is vooral op dagen als deze dat wij terugdenken aan Levi zijn eerste diagnose bij de revalidatiearts. Sporten was voor hem niet weggelegd, hooguit sporten waar niet veel kracht en controle voor nodig is. Hij kan ze geen groter ongelijk bewijzen! Maar veel belangrijker nog, voor hem is het nooit een issue geweest. Hij doet wat hjj wil en hij doet dat met plezier. Onderweg had zijn skijuf hem nog een paar keer gezien en had later tegen Hilde gezegd dat het haar erg gelukkig maakte toen ze Levi zo zag skiën van de grote bergen.

Onderweg hebben we in ons favoriete tentje gegeten in het zonnedal. Noah en Levi lekker knus bij ons. Noah zei:”Ik vind het te gek vandaag”. Heerlijk om dat te horen, zeker ook van Noah omdat juist hij het ook verdient om zich happy en onbezorgd te voelen.

DSC02091

Na de lunch zijn we verder gegaan richting Wagrain, al met al een aardig eind skiën, maar Levi bleef volgen. Noah en Hilde zijn nog deels naar beneden gegaan richting Wagrain en Levi en ondergetekende hebben van rol verwisseld boven op de berg. Levi was skileraar en pa moest volgen. Dat hebben we een rondje of 7 gedaan waarna Noah en Hilde weer terug in het vizier kwamen. Vervolgens zijn we gezamenlijk weer richting Alpendorf afgereisd.

Gedurende dag realiseerde we ons dat we echt heel veel geluk hebben. Naast een heerlijke dag met het gezin deed ook het weer mee. Ondanks dat het erg warm was heeft de zon het grootste deel van de dag uitbundig geschenen, en dat terwijl de voorspellingen waren dat het bewolkt zou zijn met veel regen. Met veel energie, maar vooral met heel veel trots en geluk zijn we weer richting het appartement afgereisd. Morgen nog 1 dag, dan gaan we naar Zauchensee, het favoriete skigebied van pa en ma. Morgen wordt het weer kouder en gaat het sneeuwen. Hopelijk krijgen we nog zo’n topdag als vandaag.