Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Infiltratie

Vandaag was een spannende dag. Spannend om meerdere redenen. Allereerst had het vannacht onophoudelijk gesneeuwd, dus de vraag was of we vanmorgen met de auto weg konden.
IMG_0994
Daarom maar gisteravond een back-up plan bedacht, namelijk met de skibus. Op zich wel relaxed, ware het niet dat iedereen dat vindt, en onze halte de op een na laatste stop is richting Alpendorf. Dus overvolle bussen en een overvolle bus rijdt gewoon voorbij de halte waar de familie van der Feen (en anderen) staan te wachten. Ons plan om vroeg in Alpendorf te zijn, even met zijn viertjes te skiën viel daardoor een beetje in duigen.

Boven aangekomen moesten Noah en Levi gelijk voor skiën, en dat ging niet zo soepel als het normaal gaat. Geen nood aan de man. Levi moest eerst nog even een ochtend in de kindergarten en zou daarna naar buiten (papa, ga ik vandaag wel echt skiën?). We waren even nieuwsgierig hoe het Levi zou vergaan, maar met de belofte van dat hij zo snel mogelijk echt ging skiën, was hij al snel druk aan het oefenen met de pizzapunt (zonder pizzapuntklem).

Noah ging op geheime missie vandaag. Als hij Engels goed zou spreken zou hij zo bij de MI-5 kunnen gaan werken (voor de leken onder ons, dat is de Engels geheime dienst). Noah is vandaag undercover gegaan en is geïnfiltreerd in het kindernetwerk van de Russische maffia. Jawel, 2 Russische kinderen, 3 Duitse kinderen en ons geheim agent Noah. Noah vond het ook allemaal spannend en dat was goed te zien en te merken. Gelukkig heeft hij lekker geskied, ook al heeft hij zijn duim flink bezeerd. Noah is erg afwezig de laatste dagen, maar ja hij heeft wel vaker de eerste dagen van de vakantie wat moeite om in de fun-modus te komen.

IMG_1003
Levi mocht inderdaad al heel snel naar boven, zonder pizzapuntklemmen. De keren dat we stiekem gekeken hadden, had Levi de grootste lol. Aan het einde gingen we even kijken en toen was Levi uit het sleepliftje gevallen en was helemaal in tranen. Alsof ze een dolfijn is, kon Hilde op zeer grote afstand en in de mist het huilen van Levi herkennen. Na wat opbeurende woorden, knuffels en een lieve juf ging Levi weer verder kreeg een dikke pluim van Juf Paulien.

Voor wat betreft pa en ma. Doordat er vannacht toch 30-35 cm sneeuw was gevallen, waren de pistes erg zwaar. Binnen het uur na de opening van de pistes waren ze stuk voor stuk omgetoverd tot enorme Buckelpistes. Ondergetekende is zelden zo moe geweest van het skiën. Mijn hele onderlijf zegt: ga slapen, ga alsjeblieft slapen en doe me dit nooit meer aan. En ik maar denken dat mijn benen getraind waren met al dat fietsen en rennen, helaas.

Inmiddels liggen de mannen weer op bed, heel erg moe maar wel voldaan. Morgen is er weer een nieuwe dag.