Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Integreren

Gezien het feit dat we en beetje op zoek zijn wat nou echte Hollanders zijn en welke gebruiken daar bij horen, zouden we nu enorm veel materiaal moeten hebben aangezien 95% van de camping uit Nederlandse bezoekers bestaat. Gek genoeg kost het nu juist moeite om de inspiratie te vinden om onszelf te integeren als echte Hollanders. Maar na een paar dagen zijn we weer een beetje gewend en begint de inspiratie weer te komen. Vandaag hadden we een fantastisch voorbeeld van hoe integratie nou moet. Naast alle Hollanders op deze camping hebben we nog 2 Belgische en een Deense bezoeker. Dan heb je toch al wel lef. Een van de 2 Belgische gasten staat vlak achter ons en als je niet zijn nummerbord zou kunnen zien, zou je zeggen dat het een echte Hollander is. Hij drinkt Heineken bier, leest de Telegraaf en geeft na het lezen van de Telegraaf het exemplaar aan zijn Nederlandse buurman. Zou het komen doordat de Belgen een identiteitscrisis hebben omdat ze geen regering meer hebben sinds een maandje of 14, of zou het een grensgeval zijn. Hoe dan ook, hem is het gelukt en ons (nog) niet.

Achter ons staat een klein toilethuisje waar mensen gedurende de dag gebruik van kunnen maken. Hierdoor hoeven ze niet zover te lopen naar het grote toiletgebouw. Een prachtplek om de gewoontes van echte Hollanders tijdens het verwerken van de grote boodschap eens te analyseren. Het klinkt gek, maar het geeft erg veel inspiratie. Zodra mensen in de gaten hebben dat je ze observeert, nou dan gaan ze rare dingen doen. De opzichtige megagrote wc-rol verdwijnt ineens achter de rug. Voordat de deur van het toilet wordt dichtgedaan, wordt nog even gekeken of je nog steeds kijkt. Zodra de wc-deur weer opengaat is het eerste wat ze doen... kijken of je nog steeds kijkt en dan maken ze zich ineens uit de voeten (zonder handen te wassen). Ik verdenk er zelfs al een geval van dat ze (dame midden 40) van plan was op dit toiletje te gaan neerdalen. Haar aankomstsnelheid was al sterk gedaald. Zodra ze in de gaten had dat ze werd geobserveerd gebeurde er iets. Ze ging ineens haar richting iets aanpassen, het beentempo ging omhoog en ze verdween richting de grote toiletten.

Afijn, vanmiddag nog heerlijk gefietst met Peter. Je kunt hier heerlijk fietsen. Mooie klimmetjes en mooie (overzichtelijke) afdalingen. Het weer is wat wisselvalliger de laatste dagen, vandaar dat we besloten hebben aanstaande vrijdag langzaam weer richting het Hollandse landschap af te dalen (of is het omhoog trekken?).

Nog wat wetenswaardigheden van de dag. Op de vraag van Floor aan Levi of hij meeging knutselen bij de animatie vanmorgen, was zijn logische antwoord: „Nee, want ik ben vrij!” Duidelijker wordt het niet. Vervolgens is hij vanmorgen gestoken door een wesp (die hier erg veel aanwezig zijn). Hij had het voor elkaar gekregen om zich in zijn oor te laten prikken. Zuig dat maar eens uit! Vanuit alle hoeken werden de hulpmiddelen aangeboden. Want met alle medische spulletjes kunnen we waarschijnlijk de eerste de beste operatiekamer van een klein ziekenhuis inrichten, maar een simpel zalfje, gelletje of uitzuigertje voor een wespensteek vormt geen onderdeel van onze standaard uitrusting.

Onze camping kent nogal wat hoogteverschil dus je moet af en toe de kuitspieren goed gebruiken. Maar dat schijnt voor de gemiddelde Nederlander een vrij grote opgave te zijn. Beneden aan de camping kun je brood halen ’s morgens, in het midden van de camping is de animatie en het avondvertier. Het is dat het vermakelijk is om te zien, maar triest genoeg hebben we ’s morgens een campingfile van auto’s naar beneden en ’s avonds een campingfile omhoog. Kan het nog erger.....? Ja, dat kan! Er zijn namelijk ook nog de nodige campinggasten die de auto gebruiken om de vaat te doen. U zei? Jawel, met de auto, vaat achterin, afwassen en afdrogen, schone vaat weer achterin en weer terug naar de plek. Denk nou niet dat het om megagrote afstanden gaat want vanaf onze plek zal het ca. 60 meter zijn. Onze buren (dus minstens een meter of 10 verder) gebruiken inderdaad de auto voor het doen de vaat.

Inmiddels heb ik internet aangeschaft, dus als het goed kunnen de stukjes weer gelezen worden. Wordt vervolgd!