Vanderfeenopreis

Ontdek de wereld, plekje voor plekje...

Schoolzwemmen

Vandaag stond in het teken van schoolzwemmen. Schoolzwemmen? Jazeker schoolzwemmen. Het is inderdaad vakantie en of schoolzwemmen echt Hollands is weet ik niet, maar vandaag toch echt met een school gezwommen. Om er geen al te groot raadsel van te maken, we hebben gesnorkeld. Noah heeft vanmorgen zwemvliezen gekregen voor zijn rapport en pa en ma hebben samen een compleet snorkelsetje gehaald. Dus vanmiddag een prachtige snorkelplek uitgekozen, met de prachtige naam Aiquablava. Een kleine baai, slechts enkele minuten vanaf de camping en vanwege de door rotspartijen omarmde baai is er nauwelijks stroming en dus.... inderdaad kraakhelder water. Dus een waar snorkelplekkie. We hebben erg veel verschillende vissen, krabben, zeesterren en zee-egels gezien. Vissoorten die ik niet thuis kan brengen, maar die in grote groepen bij elkaar zwommen (jawel schoolzwemmen). Het mooie was dat als je je rustig gedroeg je midden in zo school vissen mee kon zwemmen. Ik vroeg me op een gegeven moment af of ik nou die vissen aan het bewonderen was, of zij mij? Mooie ervaring. Hilde is later ook op stap geweest met de snorkel en heeft ook van alles gezien (en ze vond het niet eens eng dit keer). Noah heeft vooral veel krabben gezien en heeft zeer uitgebreid geoefend met zin zemvliezen. Levi heeft zich vermaakt met zijn eigen duikbril, zijn waterpistool en heeft zelfs geoefend met het duiken met een snorkel.

IMG_0622
Vanmorgen ben ik op stap geweest voor een ritje op de racefiets. Eerst maar een mooie route die ik nog van vorig jaar kende. Bijna hetzelfde, met dien verschil dat de startplek (Begur) anders is. En met anders bedoel ik ook anders, want het laatste stukje terug is een vreselijke puist die je nog even moet overwinnen. Toch al gauw een puist met tegen de 20% stijgingspercentage. Onderweg veel door enorme fruitgaarden heen gefietst en prachtige kleine dorpjes met fantastische namen als San Julia de Boala (spreek uit: zan goelia the boala). Daar valt weer op hoe rijk de omgeving is. Zo een klein stadje waar normaliter nauwelijks toeristen verschijnen ziet er helemaal tiptop uit. Alle huisjes zijn in prachtige staat en onderstaand een foto van 1 van de prachtige smalle straatjes.

IMG_0621

Vanavond met de skottel heerlijk zalm en wormen klaargemaakt. De zalm was een idee van Hilde, lekker in alu-folie met lokale kruiden en een beetje citroen. Heerlijk! De wormen waren een idee van Noah. Heerlijk krokant gebakken. Daarbij nog lekkere gebakken aardappeltjes en een heerlijke salade met tomaten waar tenminste echte smaak aan zit (wat een verschil, de tomaten hier zijn gewoon zoet). Overigens voor wie zich af begint te vragen of wij op een proteïnerijk wormendieet zijn overgestapt, dat valt wel mee. Het is Levi die garnalen (want dat waren het) als wormen heeft benoemd.